Masia Spa Can Pascol Casa Rural Ecològica

Establishment

Realization place: Barcelona

Telephone: 618316394

L’ÀNIMA:
El Projecte Sostenible d’Autosuficiència Energètica de Masia Spa Can Pascol té la seva raó de ser en el nostre afany de fomentar l’estalvi i l’aprofitament dels recursos energètics, per contribuir a Conservar la Salut del nostre Planeta. Quan vam arrencar el projecte de la Casa Rural teniem clar que havia de ser sostenible, el turisme sostenible és l’única forma de turisme viable a llarg termini tant a nivell ecològic com a nivell econòmic. A mida que anavem avançant en la restauració de la Masia, la casa prenia vida propia i s’anava convertint en un més de la família. Un cop finalitzada la restauració de la casa vem saber que no ens conformavem amb viure sosteniblement, “l’ànima de Masia Spa Can Pascol” es Fomentar i Promoure el Turisme Responsable i Sostenible.
La Sostenibilitat implica estalvi i salut per a nosaltres i per al nostre entorn, i es amb aquest propòsit que hem creat la secció “Love the Planet” que podeu consultar en el nostre espai Web, per mostrar-vos que viure i viatjar sosteniblement es possible i es molt gratificant.
Creiem que el turisme responsable es necessari per protegir els recursos naturals locals i la biodiversitat, per aquest motiu el nostre repte és promoure el Turisme Sostenible i de Qualitat, i compartir des de aquest petit espai les nostres experiències i accions responsables amb tots vosaltres, clients i visitants.

EL COR:
Masia Spa Can Pascol es una casa intel·ligent que funciona amb Energies Sostenibles 100% Verdes. La Caldera de Biomassa es “el cor de la casa” que ens manté la temperatura a 22 graus durant els mesos freds, escalfa tots els radiadors cremant pellet de manera que es manté sempre a les dues plantes a un màxim de 22 graus (per l’estalvi d’ energia). Durant els mesos freds la Biomassa també es l’encarregada de mantindre sempre l’aigua de la piscina climatitzada de l’Spa a 34 graus, així com la responsable d’escalfar l’aigua sanitaria de la casa durant tot l’any.
L’aigua de la piscina climatitzada de l’Spa durant la primavera i l’estiu es manté a uns 30-32 graus gracies a un equip de Plaques Termosolars instal·lat al sostre de la Masia, d’aquesta manera podem estalviar pellet durant els mesos més càlids.
La casa està totalment aïllada per mantenir una bona temperatura tant al hivern com a l’estiu i per estalviar energia. En la restauració de la Masia es van respectar tots els elements originals de l’antiga construcció, com les gruixudes parets de pedra, molt bones aïllants del fred i la calor. De res serveix l’estalvi energètic sense un bon aïllament. Igualment es van incorporar elements nous en la construcció pensant en la sostenibilitat i estalvi d’energies, com sostre i parets interiors de fusta, el terra de fusta encadellada que dona calidesa a tota la llar, i tots els vidres de la casa de doble fulla i càmera d’aire amb carpinteria d’alumini ecològica. Tot el sostre es va aïllar, reaprofitant de nou totes les teules de fang antigues fetes a mà.

EL SISTEMA NERVIÒS:
L’Energia Solar es “el sistema nerviós de la casa”. A Masia Spa Can Pascol fem Autoconsum, comptem amb 28 Plaques Solars de 320w cada una que ens aporten 8.960w, l’electricitat necessària per no tindre que utilitzar energia de ret durant tot el dia, estalviant més del 60% del consum diari. El contracte signat amb el nostre proveïdor actual d’electra Hola Luz ens permet tornar a abocar a la ret tota l’energia verda sobrant que produïm de dia, de manera que ens surtin més rentables les hores nocturnes. La Companyia Catalana Hola Luz només aboca energia verda a la red, amb lo qual no cal fer una gran despesa en plaques solars per contribuir a conservar la salut del nostre Planeta, contractant el servei de llum amb companyies elèctriques sostenibles també podeu contribuir a donar-li un millor futur al Planeta deixant d’emetre CO2 a l’atmosfera. Per el màxim aprofitament de la llum natural es va instal·lar en la planta superior un ull de bou amb tubs solars que recullen el màxim de llum i claror durant tot el dia, així com la finestra llanterna del bany de la primera planta o el gran arc-finestral de la cuina orientat al sud, que ajuden a guanyar llum natural i estalviar electricitat. També l’ample claraboia al sostre de l’Spa es un recurs per aprofitar la màxima radiació solar fent d’aquesta sala un espai alegre i molt lluminós. En els dormitoris amb molta claror i ben ventilats utilitzem roba de coto o fil, i les cortines son translúcides per poder despertar amb la llum del sol, molt beneficiós per la salut.

EL CERVELL:
La Domòtica es “el cervell de la casa” que ens permet gestionar de forma intel·ligent i eficient les energies renovables des del mòbil, amb la instal·lació informatitzada es regulen tots els aparells elèctrics i el seu consum, per aprofitar al màxim l’energia i treure’n el màxim rendiment, estalviant el 30% dels recursos.
A Masia Spa Can Pascol ho vem anar fent a poc a poc, vam començar pel Spa i vam anar digitalitzant tota la casa.
Dotar a una casa de cervell abans resultava molt car, però avui es possible amb un bon Wifi i una petita inversió que us reportarà grans beneficis.

L’AIGUA:
L’aigua es un dels recursos més apreciats del nostre Planeta, sense ella no podriem viure, per això a Masia Spa Can Pascol en tenim cura i fem reaprofitament de les aigües de pluja, es recull en canals a la taulada i es recondueix cap el pou, s’utilitza per regar tot el jardí i la zona d’ oliveres amb sistema de degoteig, totes les plantes i arbres del nostre jardí son autòctones i de secà. Les aigües de pluja també s’util·litzen per reomplir la piscina exterior quan fa falta.Tant l’aigua de pou, potable, com l’aigua corrent està descalcificada per que arribi amb menys materials pesants.
A l’Spa i al bany s’han introduït interruptors de recirculació d’aigua, per estalviar l’aigua que es malbarata a l’espera de que surti calenta, i s’han instal·lat reductors de cabal a totes les aixetes de la casa així com a les dutxes. L’aigua que recull el deshumificador a la sala Spa també es recuperada, es filtrada i reaprofitada a la piscina climatitzada, les plantes d’interior de l’Spa formen un petit microclima que també ajuda a recollir la humitat de l’ambient i asseguren una òptima qualitat de l’aire interior donat l’efecte purificador de la vegetació.
Les 2 piscines, tant la climatitzada de l’Spa com l’exterior d’estiu, funcionen amb electròlisis son d’aigua salada, el que fa que la dosis de clor necessària per el manteniment de l’aigua sigui mínima. El clor es un producte químic molt nociu per la natura.

PETITES-GRANS ACCIONS:
Son molts els petits detalls que es poden anar introduint poc a poc a les llars per l’estalvi econòmic, contribuint dia a dia a fer un Planeta millor: instal·lar reductors de cabal en aixetes, util·litzar leds de baix consum, electrodomèstics de classe A de baix consum, cisternes de WC amb doble pulsador, instal·lacions d’aturada automàtica de llum, Masia Can Pascol en disposa en els interruptors del jacuzzi i del xorro escocés en la piscina climatitzada del Spa, també per la iluminació de l’exterior, son unes bombetes molt pràctiques per qui tingueu jardi o terrassa, s’engeguen totes soles quan es fa fosc i s’apaguen quan es fa de dia.
A la Masia hi han ventiladors de sostre tant a la sala menjador com als dormitoris per fer corre l’aire a l’estiu. No comptem amb aire acondicionat ja que cada kilowat hora d’ energía que consumeix suposa l’emissió de més de 400 gr de CO2 a l’ atmosfera. Una diferència de temperatura amb l’ exterior superior a 12 graus no es saludable.
Els materials utilitzats en la vivenda, pedra i fusta, així com el mobiliari de qualitat han estat pensats per que tinguin una vida duradora, ja que quan més durin tan els materials com els objectes millor es pel medi ambient. A la llar es fomenta la utilització d’ estovalles i tovallons de roba així com la utilització del vidre quedant prohibida la utilització del plàstic, fent un consum responsable contribuirem a Conservar la Salut del nostre Planeta. La reducció del consum i dels recursos emprats és necessària perquè no es produeixi el col·lapse del planeta.
Masia Spa Can Pascol es obligatori el reciclatge de brosses, i son utilitzats productes ecològics no tòxics per la neteja de la llar i la cura del jardí, també es fa compost de tota la brossa vegetal orgànica del jardí per obtindre fertilitzant per les plantes.
Tenim Servei de Càtering, per quan els nostres clients no tingueu ganes de cuinar, amb productes ecològics i/o de Km.0, utilitzem productes locals i regionals i vins i caves amb D.O Penedès, fent sinèrgies amb els comerciants locals ecològics. Els àpats son cuinats a Masia Spa Can Pascol i servits a la taula de la casa rural a la hora desitjada. El Consum Responsable i de Proximitat millora les condicions de vida dels éssers humans, dels animals i del medi ambient mitjançant un consum ètic, entre tots podem fer virar la globalització cap a una economia local més sostenible.

RECONEIXEMENTS:
A l’ any 2015 a Masia Spa Can Pascol ens va ser concedit el “Diploma de Coure de TURALCAT als ALOTJAMENTS RURALS SOSTENIBLES” per la implantació dels ECOLABELS. Etiqueta Ecològica de la Unió Europea en reconeixement de l’esforç per contribuir a la conservació del nostre planeta El Diploma ens va ser entregat per Tomàs Molina, també premiat per el seu programa “Terra de TV3”.
Comptem amb l’adhesió al Segell Europeu BIOSPHERE TOURISM des de l’any 2018, i al novembre 2020 ens van aprovar el Certificat Biosphere per un Turisme Responsable i Sostenible: Ja som un allotjament “BIOSPHERE CERTIFIED”.
Aquest any 2020 també ens han donat el Distintiu d’Ecoturisme de L’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya.
Al maig del 2019 ens van otorgar el “Premi a la Millor Casa Rural Sostenible de Catalunya” en ELS III PREMIS DE TURALCAT DEL TURISME RURAL SOSTENIBLE, per el nostre esforç en la inversió d’energies renovables i per fer arribar als nostres clients el nostre missatge sostenible de bones pràctiques.
A Masia Spa Can Pascol estem molt satisfets amb tota la feina feta fins el moment, però el nostre projecte sostenible encara no ha finalitzat, el nostre repte es l’autoconsum total i poder fer arribar a molts més viatgers el nostre missatge sostenible.
Si bé els Segells ens ajuden a certificar el nostre compromís ecològic i arribar més ràpidament als nostres clients, també ens mantenen en constant moviment de millora perquè “l’ànima de la casa” que es el nostre Projecte Sostenible “Love the Planet” es mantingui sempre al dia amb bon criteri.

ACTIVITATS:
Totes les Activitats que oferim als nostres allotjats son Sostenibles, tant les relatives al Benestar en el nostre Spa com totes les que donen a conèixer el nostre territori. Oferim massatges i Tractament de Viteràpia amb productes ecològics i de proximitat en el interior del nostre Spa Sostenible, amb una piscina climatitzada d’aigua salada que es calenta amb biomassa.
Fem sinergies amb Cellers Ecològics del nostre voltant per oferir als nostres clients visites guiades amb tast de vins ecològics DO Penedès.
També oferim tot tipus Áctivitats esportives guiades entre vinyes.

ELS NOSTRES CLIENTS:
Els nostres clients son Turistes de Proximitat, bàsicament de Catalunya, d’Espanya, i de França i Bélgica durant les vacances d’estiu. Clients que viatgen en família i en parella, amants de la natura i la majoria porten la seva mascota. Viatgen en cotxe i son cada dia més sensibles als problemes mediambientals. A Masia Spa Can Pascol practiquem un Turisme Responsable a on la Qüalitat sempre està per sobre de la Qüantitat, així que no agafem clients que vinguin en avió (a no ser que vingueu d’alguna illa propera).Tampoc agafem clients que vinguin a fer festes, ni fem cap activitat que no impliqui respecte i coneixement pel nostre entorn, ni per grups molt numerosos.
Els exteriors enjardinats de la Casa Rural, amb la piscina exterior i l’entorn aïllat en plena natura, fan que la casa sigui ideal per les Vacances Familiars i per la pràctica del Slow Turisme.
La acollidora mida de la casa i el seu Spa, la fan perfecta per Escapades en Parella i per els amants del Wellness o Turisme del Benestar.
La proximitat a Barcelona i a Tarragona fan que el lloc sigui idòni per desconectar de la feina i la ciutat, practicant les nostres Activitats Sostenibles de Team Building per a grups petits.
L’emplaçament al Penedès entre vinyes i Cellers, i el nostre Càtering Km.0, fan que Masia Spa Can Pascol sigui un destí obligat per Winelovers i per la pràctica de l’Enoturisme i el Gastroturisme.
A Masia Spa Can Pascol oferim descans en un marc Sostenible, en una bonica Casa Rural Ecològica en plena natura amb el inconfusible paisatge de l’Alt Penedès de fons.

Masia Spa Can Pascol Casa Rural Ecològica, Pontons, España

Other proposals

Allotjament en una casa de pagès en una finca ecológica que valora la biodiversitat (Mas de Les Talaveres). La casa funciona només amb energia solar i el menjar es ecològic...
Aula de Natura El Meandre és una associació dedicada a l’estudi i divulgació dels valors naturals del nostre entorn. Tenim un programa de sortides de senderisme i naturalístiques pels magnífics...
Molts escriptors i filòsofs han escrit sobre els beneficis de caminar. Aquests beneficis són múltiples. Alhora que es practica l'activitat física més pròpia dels humans, també es desenvolupa un conjunt...
Cal Tomàs i Ca la Leonor són dos cases de poble restaurades respectant l'arquitectura tradicional de la zona. Apostem per donar a conèixer el territori, posem en valor els productes...
EN RUTA GIRONA. Et portem a explorar i a descobrir els racons més amagats i autèntics. EN RUTA GIRONA és una empresa de turisme actiu que organitza excursions i guiatges...
El recorregut interactiu, que transcorre per les capçaleres de la gran Vall de Montblanc, ens permetrà conèixer tres de les balmes que usaren els habitants de la zona com a...
Olea Soul és una agència de viatges especialitzada en turisme responsable i gastronòmic fet a mida. Proposa experiències entorn l'oleoturisme i l'enoturisme, per donar a conèixer el territorien el que...
Grenyal organitza activitats i esdeveniments gastronòmics com ara sortides a mar, visites, experiències, sempre acompanyades de tasts, classes de cuina o dinars amb els productes del territori.
Espai per allotjar-se en càmping, bungalows o cabanes de fusta, al bell mig de la natura i amb vistes al massís del Pedraforca.
Casa Leonardo és una casa rural situada a l'entrada de la Vall Fosca. L'establiment disposa de l’etiqueta Ecolabel i el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental de la Generalitat, gràcies...
Turismon ofereix visites guiades i esdeveniments per empreses basats en experiències turístiques de proximitat que posen en valor la cultura, el paisatge i la gastronomia locals.
Can Cocollona us ofereix un allotjament a Girona amb filosofia Slow Travel. La Casa ha estat decorada amb elements i mobles reciclats fets per nosaltres mateixos i per artesans de...
Cal Comabella proposa un allotjament en un edifici modernista que permet realitzar turisme de proximitat, de natura i cultural a la ciutat i els entorns de Balaguer.
Viatica creen viatges personalitzats per tot el món, buscant el contacte directe amb els col·laboradors i amb l'objectiu d'oferir experiències turístiques vives i autèntiques.
El Centre d’Interpretació de la Pedra Seca posa en valor i permet conèixer els paisatges de secà de la zona, farcits de construccions de pedra seca. Ofereixen activitats de descoberta...
Especialitzada en l'organització de viatges per tot el món que posen en valor el viatger i l'experiència turística, Go and Be és una empresa responsable que es prepara per oferir...
Nordic Walk Terapèutic ofereix diverses activitats, experiències i serveis relacionats amb la Marxa Nòrdica com a recurs per millorar en  salut, en el contacte amb el propi cos i en...
Slow Life és un projecte ecològic que ajuda a reactivar municipis i empreses rurals a través del turisme, instal·lant cabanes mòbils autosostenibles a la natura amb energies renovables. Aquests allotjaments...
Bracap Global Tours és una agència de viatges especialitzada en la creació d'itineraris per a grups en les principals ciutats europees. El nostre valor afegit és que dissenyem itineraris assegurant...
Mas Romeu Agroturisme en el Montseny Mas Romeu està format per tres allotjaments rurals que es poden llogar separadament per ser cadascun totalment independent de l'altre o en conjunt. Disposa...
Connectant el turisme amb l'economia circular Situat en l’entorn privilegiat de la Costa Brava, l’Alberg Solidança vol ser un referent actiu a la zona. Apostem perquè sigui una proposta de...
  Proposem un allotjament sostenible a l´Hotel Barcelona Catedral. Aporta valor social a la comunitat Col·laborem amb entitats i organitzacions sense ànim de lucre que lluiten contra el malbaratament alimentari,...
L'hotel 1882 és un allotjament sostenible, perquè cada estada a l'hotel:  Aporta valor social a la comunitat -          Col·laborem amb entitats i organitzacions sense ànim de lucre que lluiten contra el malbaratament alimentari, empoderen a...
INOUT HOSTEL és un hostal al Parc Natural de Collserola, que es dedica a la inserció de persones amb discapacitat. Apliquem criteris de sostenibilitat ambiental al nostre funcionament i disposem...
Turisme Km0: Destí Sants-Montjuïc Experiència turística responsable i de Km0 adreçada a famílies promoguda per Tarannà Viatges amb Sentit i Associació Aethnic, amb el suport del Districte Sants-Montjuïc. Una proposta...
Ànima de Natura us proposa experiències turístiques des d’una perspectiva de creixement personal i de contacte amb la natura. Ànima de Natura és una organizació que neix el 2016 per conectar...
Feel by Doing offers responsible and sustainable experiences around Catalonia, giving visibility and involving small local projects, foundations, associations, local producers, etc. with the aim of helping them to make...
Barcelona Slow Travel offers high-end private tours and experiences, in and around Barcelona, with a strong focus on local, sustainable, and ecological wines and food. From food tours to discover...
yök Casa + Cultura is an ecological accommodation giving value to the authentic culture of Barcelona. Characteristic for its hospitality and for integrating a unique design with sustainability criteria and...
With Barcelona Plan·it, you will discover the real Barcelona through walks combining culture, gastronomy, and sustainable local projects. A different and delicious way to get to know Catalan customs from...
Sweet BCN offers accommodation in the city centre of Barcelona, located in old stately and modernist flats. You will be able to choose private apartments or the hostel, both offering...
Jam Hostel is a small and cosy eco-lodge located in the district of Gràcia. It was founded with the intention of being an integrated accommodation within the city of Barcelona,...

Amb el suport de:

Col·laboren